
U Lesnini XXXL Jankomir u Zagrebu, kuhar Christian Misirača demonstrirao je svoje kulinarsko umijeće spravljajući mesne delicije na roštilju koji potpisuje jedan od najpoznatijih kuhara današnjice – Jamie Oliver.
A taj roštilj, namijenjen za piknike i gastro druženja na otvorenom prostoru, može se ekskluzivno nabaviti u Lesnini i zaista je dostojan imena velikog kuhara.
Osim u ukusnim komadima mesa, posjetitelji su imali prigodu uživati u pivu i mineralnoj vodi te vinima Jakovac iz Erdutskog vinogorja.
Predstavio ih je Ognjen Jakovac, mladi član vinarske obitelji, koji nastavlja tradiciju započetu još krajem 19. stoljeća. Iako manje poznata široj javnosti, to su vina koja obećavaju, pa će se neke od etiketa naći i na inozemnom tržištu.
Nastojeći čuvati tradiciju, ali i pratiti zahtjeve potrošača, vinarija Jakovac u ponudi ima Rajnski riesling, Chardonnay, Graševinu, Traminac i Merlot. Vina za koja će se tek čuti!
Mustafa Topčagić / Foto: Rene Karaman