Vaša kava može biti Perfetta!

S ponosom predstavljamo najnoviji Solis espresso aparat: Solis Grind & Infuse Perfetta. Ovaj poluautomatski espresso aparat je najbolji Solis aparat za kavu ikada napravljen! Uređaj je dizajniran i razvijen u Švicarskoj s velikom strašću i preciznošću. Ovu preciznost možete osjetiti u svakoj šalici kave koju napravite. Dakle, od sada zaista ne morate izlaziti iz kuće za najbolji espresso, kavu ili cappuccino!

Što ovaj aparat čini tako jedinstvenim? Zašto biste trebali kupiti ovaj aparat kao pravi ljubitelj kave? Saznajte u nastavku.

ZERO STATIC™ mlinac za kavu

Najbolja šalica kave počinje savršeno mljevenim zrnima kave. Za to je potreban izvrstan mlinac za kavu. Grind & Infuse Perfetta ima traženi mlinac za kavu. Tih i remenski pogon ZERO STATIC™ mlinca za kavu može se prilagoditi na 25 različitih postavki mljevenja. Spremnik za zrna ima kapacitet od oko 250 grama zrna kave.

Zašto ZERO STATIC™ mlinac za kavu? Dok zrna kave prolaze kroz mlinac, postaju statički nabijena, uzrokujući ‘iskakanje’ mljevene kave iz mlinca i stvaranje grudica. To smanjuje točnost i dosljednost doziranja i stvara otpad. ZERO STATIC™ mlinac za kavu to sprječava i osigurava da možete bez napora samljeti pravu količinu kave za svoju savršenu šalicu kave.

Vrhunska kontrola

Zahvaljujući digitalnom mikro tajmeru, imate potpunu kontrolu nad šalicom kave. Višenamjenski zaslon s 3 znamenke prikazuje vrijeme mljevenja i kuhanja te poruke podrške. Ugrađeni mjerač vremena je točan do desetinke sekunde! Temperatura kuhanja također se može postaviti 5 °C ispod ili iznad tvorničkih postavki.

Osim toga, Grind & Infuse Perfetta ima manometar koji prikazuje tlak ekstrakcije. Za pripremu intenzivnog espressa ili kave neophodan je dovoljan pritisak tijekom procesa kuhanja. Previše ili premalo pritiska tijekom ekstrakcije kave dovodi do prevelike ili premale ekstrakcije kave. To može imati vrlo negativan utjecaj na aromu kave. Tlak između 9 i 12 bara savršen je za postizanje dobrih rezultata. Zahvaljujući manometru, uvijek možete pratiti tlak ekstrakcije.

Priprema espressa

Kada započnete proces kuhanja kave, kava se prvo lagano navlaži pod niskim pritiskom. To se naziva predinfuzija niskog tlaka. Na taj način se postiže uravnotežena ekstrakcija. Zahvaljujući ovoj predinfuziji, kava dobiva slatki, kremasti okus i debeli sloj kreme od karamele. Kada pripremate espresso bez prethodne infuzije, voda brzo teče kroz kavu tijekom ekstrakcije. Ovo vašoj kavi daje vodenast, blag okus i blijedu, laganu pjenu.

Prilagodljivi PID (Proportional-Integral-Derivative) regulator pomaže stabilizirati i kontrolirati temperaturu vode. Strojevi koji nemaju ovu tehnologiju često koriste termostat. Termostat nije tako precizan kao PID regulator. Temperatura vode tada nije konstantna. Zahvaljujući ovom PID regulatoru, arome vaše kave su potpuno razvijene.

Kava u roku od 1 minute

Aparat za espresso ima aluminijski sustav termobloka s cijevima od nehrđajućeg čelika. Ovaj termoblok u trenu zagrijava vodu za brzu pripremu kave. Stroj je spreman za korištenje za 45 sekundi. Ne samo da termoblok brzo zagrijava vodu, on također štedi energiju i proizvodi postojanu, visokokvalitetnu suhu paru za izradu savršenog pjenastog mlijeka.

Govoreći o savršeno zapjenjenom mlijeku, to možete učiniti pomoću cijevi za paru koja se okreće za 360°. 2-smjerni elektromagnetski ventil osigurava brzu, visokokvalitetnu paru. Tako možete u tren oka stvoriti pjenjeno mlijeko barista kvalitete slatkog, uravnoteženog okusa. Zahvaljujući cijevi za paru, ne samo da možete napraviti najukusniju šalicu kave ili espressa, već i vrhunski cappuccino.

Sa svim svojim jedinstvenim značajkama, Grind & Infuse Perfetta je dragulj među našim aparatima za espresso. To možete osjetiti u svakoj šalici kave. To je Perfetta!

Više na linku Solis plus

Saniteh