Triumf vinarije Benvenuti na International Wine Challenge u Londonu

Poznata istarska vinarija Benvenuti nedavno je  osvojila  zlatnu medalju  i nacionalni trofej na International Wine Challenge-u u Londonu za vino Benvenuti Muškat momjanski San Salvatore 2011.

Jedno od najprestižnijih vinarskih natjecanja na svijetu, IWC iz Londona, objavilo je rezultate za ovu godinu na kojem je zlatom i nacionalnim trofejem  trijumfirala vinarija Benvenuti.

Primanje plakete

IWC je poznat po iznimno strogom kriteriju za medalje, najmanje 10 sudaca kuša vino u tri navrata. Za zlato je potrebno osvojiti od 95 do 100 bodova, za srebro od 90 do 94 boda, za broncu od 85 do 89 bodova, dok za preporuku 80 do 84 boda, od mogućih 100.

Londonski International Wine Challenge posljednjih se desetljeća, uz godišnje ocjenjivanje vinskog časopisa Decanter, također u Londonu, smatra najprestižnijim u svijetu.

Benvenuti San SalvatoreBenvenuti Muškat momjanski San Salvatore 2011.  ocjenjivače je osvojilo iznimnom kvalitetom i atraktivnošću.  Desertno vino , intenzivne slatkoće, s pregršt aroma kandiranih i karameliziranih korica naranče i limuna na nosu, a opet atraktivne svježine na finišu. Vino koje možete čuvati godinama, pa i desetljećima, predstavlja vrijedan poklon za posebne prilike.

Vinarija Benvenuti nalazi se u mirnom istarskom mjestašcu Kaldir s pogledom na obližnji Motovun. Vinogradi obitelji Benvenuti zasađeni su trima  autohtonim istarskim sortama, Malvazijom Istarskom, teranom i muškatom. U Vinariji Benvenuti ističu kako su obiteljske vrijednosti i tradicija ključan „začin“ u Benvenuti vinima te da se u svakoj Benvenuti butelji nalazi djelić obiteljske priče, kao i odraz filozofije da je vino upravo onakvo kakva je i osoba koja stoji iz njega.

Povodom uručivanja ove prestižne nagrade održano je i vođeno kušanje  Vina Benvenuti uz gastromomske kreacije restorana Balon.

Obitelj Benvenuti već je potvrđena  kao jedna od perspektivnijih istarskih vinarskih kuća osvajanjem brojnih nagrada. Međutim, sada ih možemo smatrati trajnom, pravom i pouzdanom baštinom istarskog vinarstva. Naime, osvajanje odličja na vinskim natjecanjima iznimno je važno zbog skretanja pažnje javnosti na svoj proizvod, ali vam ne jamči status prestižne vinarije. To jamče samo kontinuitet visokih standarda i pouzdanost kvalitete bez obzira na godište.

Za početak kušanja, poslužena je Malvazija Benvenutti 2015. Zatim je slijedila Malvazija Anno Domini 2013 . Nakon toga poslužen je Teran Benvenutti 2012 .

Za kraj poslužen je nagrađeni Muškat San Salvatore 2011 sljubljen sa sušenim smokvama garnirane Pecorino sirom i medom od divljeg kestena. Ovo desertno vino, intenzivne je slatkoće, s pregršt aroma kandiranih i karameliziranih korica naranče i limuna na nosu, a opet atraktivne svježine na finišu. Vino koje možete čuvati godinama, pa i desetljećima, predstavlja vrijedan poklon za posebne prilike.

 

PR: VINART