Mislite da je pečenje kolača komplicirano? Uz recept za kolač princa Williama postat ćete zvijezda u kuhinji

Zvijezda novom kampanjom #akomoguja #možešiti ruši mitove o izradi slastica

Demotiviraju vas savršeno dekorirani kolači blogera na Instagramu? Baka koja ima recept za pitu od jabuka u malom prstu pa se ne želite ni približiti kuhinji? Mislite da niste dovoljno spretni s rukama pa u kolačima uživate samo kad ih netko pripremi za vas?

Zvijezdina nova kampanja potrošačima baca rukavicu u lice uz poruku #akomoguja #možešiti te ruši stereotipe o pripremi kolača. Poput onog da je pečenje kolača komplicirano, u što ćete se lako uvjeriti uz recept za omiljeni kolač princa Williama. Sve što vam je potrebno je popis na kojem je 5 namirnica, među njima i Zvijezda stolni pomoću kojeg svaki kolač može biti savršen, čak i kad je priprema – nesavršena.

Za kreme, s maslacem ili s vanilijom, Zvijezdin stolni kolaču daje potpunost okusa i nezamjenjiva je namirnica u pripremi krema i slastica.

Prihvatite izazov, otkrijte čari pečenja kolača i postanite zvijezda u kuhinji.

Pogledajte Zvijezdinu novu kampanju #akomoguja #možešiti pa isprobajte recept!

Važnost masnoća u pripremi kolača

Masnoća je ključan sastojak za izradu većine kolača poput prhkog tijesta, biskvita i medenjaka, muffina i različitih glatkih i pjenastih krema zato što biskvit postaje mekši, kreme podatnije, a glazura sjajnija.

Zvijezda stolni proizveden je 1956. godine, dolazi u nekoliko izdanja i nezamjenjiva je namirnica za izradu kolača i slastica.  Podatan je i dobro se sljubljuje s ostalim sastojcima, a proizveden je od kvalitetnih sastojaka te ne sadrži štetne transmasti. Masnoće u margarinu najvećim su dijelom nezasićene masne kiseline, a za njih se u nizu istraživanja pokazalo da imaju pozitivan učinak na zdravlje.

Kolač princa Williama

sastojci:

120 g stolni

125 g šećera

110 g tamne čokolade

1 jaje

200 grama keksa

priprema:

Istucite stolni u zdjeli i dodajte šećer. Na niskoj temperaturi otopite čokoladu, pa je dodajte stolnom i šećeru. Dodajte tučeno jaje u smjesu te umiješajte razlomljene kekse, tako da se ne razmrve.

Kolač stavite u hladnjak najmanje dva i pol sata. Na ohlađeni kolač dodajte ostatak rastopljene čokolade. Tortu držite na sobnoj temperaturi dok se glazura ne ohladi.

Pita od jabuka

sastojci:

za tijesto:

350  g brašna (+ 1 šaka za kalup)

200 g stolni s maslacem

130 g šećera u prahu

1 vrećica praška za pecivo

3 žlice hladne vode

za nadjev:

1,8 kg jabuka

1 limun

4-5 žlica šećera

1 vrećica cimeta

priprema:

U posudu stavite brašno, prašak za pecivo, šećer u prahu, stolni s maslacem, i vodu te zamijesite tijesto.

Tijesto razvaljajte i prenesite na kalup za pitu. Utisnite tako da pokrijete dno i rubove posude.

U posudu stavite jabuke narezane na ploške te dodajte šećer, cimet i limun.

Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 30 minuta.

Muffini od čokolade

sastojci:

3 jaja

50g brašna

75g stolni za kreme

75g šećera

75g vrhnja

50g mliječne čokolade

 50g crne čokolade

 50g čokolade za kuhanje

50g lješnjaka

priprema:

Umutite  jaja ručno u velikoj posudi. Dodajte brašno. U drugoj posudi rastopite stolni za kreme pa dodajte šećer dok se i on ne rastopi, a potom i vrhnje. Dobro promiješajte i dodajte u jaja i brašno. Na kraju u smjesu rastopite čokoladu i dodajte mljevene lješnjake.

Stavite smjesu u kalup za muffine i pecite 15-ak minuta na 200°C.

Ukrasite po želji prije posluživanja.

PR: Komunikacijski laborarorij